;
Menu

Name: PIONEN, WHITE MOUNTAIN

LOCATION: Stockholm

AREA: 1200 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: Bahnhof

THE PROJECT TAKES PLACE IN A FORMER ANTI-ATOMIC SHELTER. AN AMAZING LOCATION DOWN UNDER THE GRANITE ROCKS OF THE VITA BERG PARK IN STOCKHOLM. THE CLIENT IS AN INTERNET PROVIDER AND THE ROCK SHELTER HOSTS SERVER HALLS AND OFFICES. THE STARTING POINT OF THE PROJECT WAS TO CONSIDER THE ROCK AS A LIVING ORGANISM.  PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4

Name: SPARVEN, BAHNHOF MALMÖ

LOCATION: Malmö

AREA: 500 SQM

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: Bahnhof

WE COMPLETED AN OFFICE AND SERVER HALL FOR BAHNHOF IN CENTRAL MALMÖ. THE EXTENSION ON THE ROOF PROTECTS TWO GENERATORS. A CLOUD WAS THE INSPIRATION FOR THE EXTENSION, AN INTERPRETATION OF THE DIGITAL CLOUD IN A PHYSICAL FORM.
1 2 3 4 5 6 7

Name: BAHNHOF THULE

LOCATION: Stockholm

AREA: 700 SQM

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: Bahnhof

DATA CENTER AND OFFICE FOR BAHNHOF IN CENTRAL STOCKHOLM. THE ORGANIC EXTERIOR SIGN MARKS THE ENTRANCE TO THE UNDERGROUND FACILITY.    PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6

Name: Hope

LOCATION: Multiple Locations

AREA:

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: Hope

It has been very exciting to complete a new shop concept for the swedish fashion brand HOPE, developed closely with Ann Ringstrand, one of two founders of the brand. The aim of the project was to create an inspiring environment expressing HOPE lifestyle, values and aesthetics. We started by questioning key functions of the traditional retail environment, such as the till point which is now treated more like a discrete backroom at the end of the shop. Part of the brief was to create a mobile and flexible furniture system which is easy to mount and easy to remove, reflecting the urban nomad needs of today. The changing rooms are quite innovative with their pipe construction enclosed with textile, the opposite of an inbuilt and wall mounted interior. Raw materials like ceramic tiles, concrete floor, minerit, reinforced glass, textile, iron profiles and solid ash with acid varnish treatment interact and are are combined in unusual manners with a love for details.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Filippa K

LOCATION: Multiple Locations

AREA:

COMPLETION YEAR: 2011-2013

CLIENT: Filippa K

Retail concept and implementation where AF-LA designed about 40 stores for Filippa K, all around Europe (Copenhagen, Berlin, Oslo, Amsterdam, Helsinki) both for men and women. The sizes of the stores varies between 60-300 sqm. We also designed and reorganized the headquarter of the company in Stockholm. Clean, simple forms with warm wooden details combined with steel, are used in the concept to expose clothes in a Scandinavian atmosphere with a clear flow.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: J. LINDEBERG

LOCATION: Multiple Locations

AREA:

COMPLETION YEAR: 2008-2009

CLIENT: J. Lindeberg

This first flagship store in Stockholm was the beginning one of an intensive collaboration with the Swedish brand at a moment when it changed owners, direction and ambition. The shop was awarded Best Shop of the Year in the main fashion Swedish magazine. Later AF-L designed and followed the construction of over 40 J. Lindberg stores all over the World (New York, Osaka, Seoul, Miami, London, Hong Kong, Glasgow...). All the stores have their own touch, combining vintage furniture with rough materials. Three different worlds were conceived: tailoring, casual and sport.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: AGNES RESTAURANT

LOCATION: Stockholm

AREA: 150 SQM

COMPLETION YEAR: 2015

CLIENT: Agnes Restaurang

1 2 3 4

Name: TEGNERLUNDEN APARTMENT

LOCATION: Stockholm

AREA:

COMPLETION YEAR: 2015

CLIENT: Private

1 2 3 4 5

Name: CC-Skor

LOCATION: Stockholm

AREA:

COMPLETION YEAR: 2016

CLIENT: CC-Skor

NEW STORE FOR CC-SKOR IN STUREGALLERIAN, LOCATED IN THE CENTER OF STOCKHOLM. THE ORGANIC SCULPTURAL PODIUMS WERE INSPIRED BY THE SHELLS OF OYSTERS AND CREATE A CLEAR CONTRAST TO THE STRICT SHELF SYSTEMS ALONG THE WALLS.
1 2 3 4

Name: SANITEC

LOCATION: Stockholm + Düsseldorf

AREA: 2000 SQM

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: Sanitec

THIS PROJECT IS DONE FOR THE LEADING PAN-EUROPEAN MULTI-BRAND BATHROOM CERAMICS SPECIALIST - SANITEC. WE DESIGNED TWO OF THEIR OFFICES ONE IN STOCKHOLM AND THE OTHER ONE IN DÜSSELDORF. TO REFLECT SANITEC'S DIVERSITY AND TO CREATE A TIMELESS ELEGANCE WITH INNOVATIVE DETAILS AND SCULPTURAL LIGHTNING WE CHOSE A MIX OF FURNITURE FROM DIFFERENT DESIGNERS (MOSTLY SWEDISH, FINNISH AND FRENCH). THE AIM OF THE PROJECT WAS TO EXPRESS A MODERN ENVIRONMENT, A STRONG INTEREST IN DESIGN WITH FORM SECURE INTERIOR, WITH NATURAL MATERIALS AND A GOOD AND PLEASANT LIGHTNING. EMPLOYEES SHOULD FEEL PROUD OF THEIR WORK SPACE AND VISITORS SHOULD REMEMBER THEIR VISIT.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12