;
Menu

Name: MEGAMIND

LOCATION: GÄRDET, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 2.000 SQM

COMPLETION YEAR: 2015

CLIENT: TEKNISKA MUSEET

THE OFFICE WON THE COMPETITION TO DESIGN A NEW SCIENCE CENTER FOR THE MUSEUM OF TECHNICAL SCIENCE IN STOCKHOLM - TEKNISKA MUSEET. IT IS THEIR BIGGEST- EVER INVESTMENT AND ONE OF THE LARGEST IN SWEDISH MUSEUM HISTORY.THE ENVIRONMENT IS MEANT TO AROUSE CURIOSITY ABOUT THE BRAIN AND ITS PROCESSES FOR CHILDREN FROM THREE TO FIFTEEN YEARS OLD. MEGAMIND HAS BEEN DESIGNED AND METICULOUSLY CONCEIVED DOWN TO THE MINUTEST DETAIL IN ORDER TO MAXIMISE ACCESSIBILITY AND CONVENIENCE FOR ALL OUR VISITORS - BOTH LARGE AND SMALL, AND WITH VARYING DEGREES OF FUNCTIONALITY. THE TWO HEMISPHERES OF THE BRAIN ARE BROUGHT INTO PHYSICAL FORM THROUGH TWO VERY DIFFERENT MAIN EXHIBITION VOLUMES - ONE TAUT AND STIFF, THE OTHER SOFT AND UNDULATING. HIGH-TECH IS MIXED WITH LOW-FI EXPERIMENTS, BODILY EXPERIENCES WITH LOGISTICAL CHALLENGES - EVERYTHING TO GIVE THE VISITOR AN EXPERIENCE THAT'S AS PLEASURABLE AND ENRICHING AS POSSIBLE.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Agnes

LOCATION: KUNGSHOLMEN, STOCKHOLM

AREA: 150 SQM

COMPLETION YEAR: 2016

CLIENT: OMNIA

IN DECEMBER 2016, RESTAURANT AGNES OPENED IT'S DOORS AT KUNGSHOLMEN IN STOCKHOLM. THE CONCEPT FOR THE RESTAURANT AGNES WAS MUCH INSPIRED BY SWEDISH ARTIST LARS ENGLUND. THE ORGANIC GLASS FIBRE LAMPS IN THE CEILING ARE ACTUALLY MADE USING THE SAME MOULD AS ENGLUND DID IN THE 70'S FOR THE PANELS ON POLISHUSET, WHICH IS LOCATED CLOSE TO THE RESTAURANT. ALSO THE PATTERN ON THE FLOOR IS INSPIRED BY AN ENAMEL FACADE THAT ENGLUND MADE IN THE 60'S. OTHER ARTISTS ALSO INVOLVED IN THE PROJECT ARE ILJA KARILAMPI AND SIMON MULLAN. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6

Name: ELEMENTICA DATA CENTER

LOCATION: HJORTHAGEN, STOCKHOLM

AREA: 8.000 SQM

COMPLETION YEAR: ONGOING PROJECT

CLIENT: BAHNHOF AB

PROPOSAL FOR A NEW DATA CENTER IN HJORTHAGEN, STOCKHOLM, ON BEHALF OF INTERNET PROVIDER BAHNHOF. THE BUILDING CONSISTS OF THREE VOLUMES, ONE LOWER PART FOR GENERATORS AND TWO HIGHER VOLUMES CONTAINING SERVERS AND AN OFFICE SPACE IN GLASS ON THE ROOF. THE CORE IS MADE OUT OF CONCRETE WHILE THE OUTER SHELL CONSISTS OF A LAYER OF PERFORATED ALUMINUM, CREATING A MOIRÉ EFFECT, A DIGITAL PHENOMENA IN A PHYSICAL FORM. THE DATA CENTER RECOVERS THE HEAT THAT THE HARDWARE PRODUCES AND RETURNS IT TO THE HEATING SYSTEM OF THE CITY THE VOLUME FURTHEST IN THE EAST DIRECTION IS A SUBSTATION, DRAWN BY URBAN DESIGN. UD AND AF-L HAVE CO-OPERATED DURING THE PROCESS OF THE PROJECT TO CREATE A SYNCHRONISED VISION OF THE BUILDING COMPLEX.
1 2 3 4

Name: FILIPPA K

LOCATION: BERLIN, COPENHAGEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: FILIPPA K

A LONG TERM COLLABORATION TOGETHER WITH THE MAJOR SWEDISH FASHION BRAND FILIPPA K. THE OFFICE IS DEVELOPING A NEW STORE CONCEPT AND DESIGNING NEW SHOPS AND SHOPS IN SHOPS THROUGH EUROPE. CLEAN, SIMPLE FORMS WITH WARM WOODEN DETAILS COMBINED WITH STEEL, ARE USED IN THE CONCEPT TO EXPOSE CLOTHES IN A SCANDINAVIAN ATMOSPHERE WITH A CLEAR FLOW. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: PIONEN, WHITE MOUNTAIN

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 1200 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: BAHNHOF

THE PROJECT TAKES PLACE IN A FORMER ANTI-ATOMIC SHELTER. AN AMAZING LOCATION DOWN UNDER THE GRANITE ROCKS OF THE VITA BERG PARK IN STOCKHOLM. THE CLIENT IS AN INTERNET PROVIDER AND THE ROCK SHELTER WILL HOST SERVER HALLS AND OFFICES. THE STARTING POINT OF THE PROJECT WAS TO CONSIDER THE ROCK AS A LIVING ORGANISM. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: SANITEC

LOCATION: STOCKHOLM, DÜSSELDORF

AREA: 2000 SQM

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: SANITEC

THIS PROJECT IS DONE FOR THE LEADING PAN-EUROPEAN MULTI-BRAND BATHROOM CERAMICS SPECIALIST - SANITEC. WE DESIGNED TWO OF THEIR OFFICES ONE IN STOCKHOLM AND THE OTHER ONE IN DÜSSELDORF. TO REFLECT SANITEC'S DIVERSITY AND TO CREATE A TIMELESS ELEGANCE WITH INNOVATIVE DETAILS AND SCULPTURAL LIGHTNING WE CHOSE A MIX OF FURNITURE FROM DIFFERENT DESIGNERS (MOSTLY SWEDISH, FINNISH AND FRENCH). THE AIM OF THE PROJECT WAS TO EXPRESS A MODERN ENVIRONMENT, A STRONG INTEREST IN DESIGN WITH FORM SECURE INTERIOR, WITH NATURAL MATERIALS AND A GOOD AND PLEASANT LIGHTNING. EMPLOYEES SHOULD FEEL PROUD OF THEIR WORK SPACE AND VISITORS SHOULD REMEMBER THEIR VISIT.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: CC-Skor

LOCATION: STUREGALLERIAN, STOCKHOLM

AREA: 100 SQM

COMPLETION YEAR: 2016

CLIENT: CC-Skor

NEW STORE FOR CC-SKOR IN STUREGALLERIAN, LOCATED IN THE CENTER OF STOCKHOLM. THE ORGANIC SCULPTURAL PODIUMS WERE INSPIRED BY THE SHELLS OF OYSTERS AND CREATE A CLEAR CONTRAST TO THE STRICT SHELF SYSTEMS ALONG THE WALLS.
1 2 3 4

Name: Villa Brännskär

LOCATION: PRIVATE ISLAND, TROSA SWEDEN

AREA: 130SQM

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: PRIVATE CLIENT

VILLA BUILT ON A PRIVATE ISLAND IN STOCKHOLM ARCHIPELAGO. BOTH THE OUTSIDE AND THE INSIDE OF THE BUILDING ARE INSPIRED BY THE PROPORTIONS AND AESTHETICS OF TRADITIONAL WOODEN BOAT HOUSES IN SWEDEN. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: TEGNERLUNDEN

LOCATION: TEGNERLUNDEN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT:

TOTAL RENOVATION OF PRIVATE APPARTEMENT
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: K25

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 12 SQM

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: SNACK BAR

RESTAURANT DESIGN IN POPULAR FOOD COURT K25 IN STOCKHOLM. THE WOODEN BOARDS ON THE FRONT OF THE COUNTER HAS BEEN MODIFIED BY SIMPLE MEASURES TO CREATE A SUBTLE PATTERN. PHOTOS BY FREDRIK SKOGKVIST.
1 2

Name: J.LINDEBERG OFFICE IN LONDON

LOCATION: LONDON

AREA: 300 SQM

COMPLETION YEAR: 2009

CLIENT:

TOTAL RENOVATION OF A FOUR STORIES HIGH TOWNHOUSE NEAR OLD STREET IN LONDON. THE STRONG CHARACTER OF THE BRAND IS EXPRESSED IN THE CONTRAST BETWEEN THE CLOTHES EXPOSED, THE ROUGH BRICK ENVELOP AND VINTAGE FURNITURE.
1 2

Name: SPARVEN BAHNHOF MALMÖ

LOCATION: MALMÖ

AREA: 500 KVM

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: BAHNHOF

WE COMPLETED AN OFFICE AND SERVER HALL FOR BAHNHOF IN CENTRAL MALMÖ. THE EXTENSION ON THE ROOF PROTECTS TWO GENERATORS. A CLOUD WAS THE INSPIRATION FOR THE EXTENSION SINCE BAHNHOF PREMIUM ACTIVITY IS TO BE THE PHYSICAL MANIFESTATION OF WHAT WE COMMONLY CALL "THE CLOUD". PHOTOGRAPHER: GUSTAV LUX
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Name: HOPE

LOCATION: AMSTERDAM, GÖTEBORG, TÄBY, OSLO

AREA:

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: HOPE

WE HAVE COMPLETED A NEW CONCEPT FOR THE SWEDISH FASHION BRAND HOPE. THE AIM WAS TO CREATE AN INSPIRING ENVIRONMENT EXPRESSING HOPE AESTHETICS. WE STARTED BY QUESTIONING KEY FUNCTIONS FROM THE TRADITIONAL RETAIL ENVIRONMENT, SUCH AS THE TILL POINT AND THE CHANGING ROOMS. PART OF THE BRIEF WAS TO CREATE A MOBILE AND FLEXIBLE FURNITURE SYSTEM WHICH IS EASY TO MOUNT AND EASY TO REMOVE, REFLECTING THE URBAN NOMAD NEEDS OF TODAY. RAW MATERIALS LIKE CERAMIC TILES, CONCRETE FLOOR, MINERIT, REINFORCED GLASS, TEXTILE, IRON PROFILES AND SOLID ASH WITH ACID VARNISH TREATMENT INTERACT IN UNUSUAL MANNERS WITH A LOVE FOR DETAILS.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: BAHNHOF THULE

LOCATION: TUNNELGATAN 2, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: BAHNHOF AB

THULE IS ONE OF BAHNHOF'S OFFICES IN CENTRAL STOCKHOLM. IN THIS PROJECT THE IDEA HAS BEEN TO CREATE A CLEAR CONTRAST BETWEEN CALM OFFICE SPACES AND EXPRESSIVE SHARED SPACES. THE LIGHTNING HAS PLAYED AN IMPORTANT ROLL IN THIS PROJECT, AS THE SPACE IS BELOW GROUND LEVEL AND THEREFORE CANNOT ACCESS ANY DAYLIGHT. IT WAS AWARDED WITH THE SWEDISH LIGHT PRICE 2012. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: J.LINDEBERG

LOCATION: BIBLIOTEKSGATAN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: J.LINDEBERG

THIS FIRST FLAGSHIP STORE IN STOCKHOLM WAS THE BEGINNING OF AN INTENSIVE COLLABORATION WITH THE SWEDISH BRAND AT A TIME WHEN IT CHANGED OWNERS, DIRECTION AND AMBITION. THE STORE WAS AWARDED BEST SHOP OF THE YEAR IN THE MAIN SWEDISH FASHION MAGAZINE. AF-LA HAS NOW DESIGNED OVER 40 J.LINDEBERG STORES ALL OVER THE WORLD; NEW YORK, OSAKA, SEOUL, MIAMI, LONDON HARRODS, HARVEY NICHOLS, HONG KONG, GLASGOW... ALL THE STORES HAVE THEIR OWN TOUCH, COMBINING VINTAGE FURNITURE WITH ROUGH MATERIALS. THREE DIFFERENT WORLDS WERE CONCEIVED: TAILORING, CASUAL AND SPORT. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: TRANAN BATHROOMS

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2005

CLIENT: TRANAN

REFURBISHING OF THE BATHROOMS IN THE BAR AND RESTAURANT TRANAN. FACES OF VARIOUS MUSICIANS WHO HAVE PLAYED AT TRANAN EMERGE FROM A COLORFUL MOSAIC PATTERN. THE APPLIANCES ARE SPECIALLY DESIGNED IN GLASS TO ALLOW THE MOSAIC PATTERN TO DOMINATE THE ROOMS AND SPREAD ON THE WALLS AS MUCH AS POSSIBLE. IN COLLABORATION WITH THE DESIGN DUO VÅR AND STUDENTS FROM THE KTH SCHOOL OF ARCHITECTURE. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4

Name: TEATRON

LOCATION: REGERINGSGATAN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2006

CLIENT: STUREPLANSGRUPPEN

CONCEPT AND REALIZATION OF A NIGHTCLUB IN THE CITY CENTER. A PLACE FOR DANCING EQUIPPED WITH THE LATEST TECHNOLOGY IN LIGHTNING AND SOUND. BY ITS FLEXIBILITY TEATRON CAN BE USED AS A BAR EARLY IN THE EVENING AND AS A SANCTUARY FOR ELECTRONIC MUSIC LATER AT NIGHT. WE CREATED GLOWING SITTING GROUPS WITH PLASTIC TUBES AND USED BROKEN LAMINATED GLASS AS BACKGROUND SURFACES ON WALLS. THE BROKEN GLASS COMES BACK AS A THEME IN THE PROJECT AS WELL AS IN THE GRAPHIC IDENTITY DESIGNED BY JESPER VERSFELD. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7

Name: HAMNGATAN STORIES

LOCATION: GALLERIAN, HAMNGATAN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 300 SQM

COMPLETION YEAR: 2010

CLIENT: TURESGRUPPEN

CAFE DESIGN IN GALLERIAN, HAMNGATAN, STOCKHOLM. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6

Name: Private house märsta

LOCATION: MÄRSTA, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2005

CLIENT: PRIVATE

EXTENSION OF A SINGLE-FAMILY HOUSE IN MÄRSTA. THE EXTENSION MARKS A DISTINCT CONTRAST WITH THE EXISTING HOUSE FROM THE 70'S. WE ANSWERED TO THE VERY SLOPED SITE BY A ROOF WITH A STRONG ANGLE PEEKING UP TOWARDS THE SUN AND WINDOWS PLACED STRATEGICALLY IN ORDER TO CAPTURE AS MUCH LIGHT AS POSSIBLE.
1 2 3

Name: Extension of a private house and sauna

LOCATION: SANDHAMN, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2002

CLIENT: PRIVATE

A NEW SAUNA ON THE LEFT AND FOUR NEW ROOMS IN THE BACKSIDE OF THE HOUSE TOWARDS NORTH. THE EXISTING HOUSE FROM THE 50'S WAS TOTALLY REMODELLED AND THE INTERIOR IS NOW A LARGE OPENED SPACE. WE USED THE SLOPE OF THE PLOT TO PLACE THE EXTENSION ONE METER LOWER THAN THE EXISTING IN ORDER TO CREATE NEW WINDOWS ON THE NORTH FACADE OF THE HOUSE AND IN ORDER TO KEEP THE FASAD TOWARDS SOUTH UNTOUCHED. EXCEPT FOR THE KITCHEN WHICH GETS A LARGER AREA AND A WIDE WINDOW RESPONDING TO THE WINDOW FROM THE SAUNA, BOTH POINTING TOWARDS THE SEA. SANDHAMN IS A VERY PROTECTED ISLAND AND THE REMODELING DOESN'T COMPETE WITH THE ORIGINAL HOUSE AND RESPECTS ITS SOUL.
1 2 3 4

Name: Extension of a private villa

LOCATION: STORA ESSINGEN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT:

1 2 3 4 5 6

Name: MYRORNA SECOND HAND

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2005

CLIENT: MYRORNA

DESIGN FOR A TEMPORARY SHOP FOR THE SECONDHAND BRAND MYRORNA. A SPACE IN THE COMMERCIAL CITY CENTER WAS USED DURING THREE DAYS AS A FLAGSHIP STORE CHANGING TOTALLY EACH DAY ACCORDING TO THREE DIFFERENT THEMES. A COLLABORATION WITH ART DIRECTOR MARTIN BEHM AND MANY OTHERS.
1

Name: MALM, JØSSINGFJORDSENTERET

LOCATION: JØSSINGFJORD, NORWAY

AREA: 2160 SQM

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT: SOKNDAL MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR A NEW MINING MUSEUM, JØSSINGFJORDSENTERET, IN SOUTH WEST NORWAY. THE INTENTION WAS TO CREATE A SITE SPECIFIC BUILDING WHICH REFLECTS THE VERTICAL DYNAMICS OF THE FJORD AND INTERACTS WITH THE EXISTING POWERSTATION THROUGH A CLEAR FORM LANGUAGE INSPIRED BY INDUSTRIAL BUILDINGS. THE LARGE ATRIUM AND EXHIBITION SPACES HAVE RESTRICTED HEATING TO CONNECT MORE TO THE NATURE OUTSIDE AND SAVE LARGE AMOUNTS OF ENERGY.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: FABEGE

LOCATION: STOCKHOLM

AREA: 4750 SQM

COMPLETION YEAR: 2016

CLIENT: FABEGE

PROPOSAL FOR A NEW OFFICE SPACE ON BEHALF OF REAL ESTATE DEVELOPER FABEGE. THE IDEA WAS TO CREATE EASILY ACCESSIBLE ZONES FOR A CHAT OR SOME HARD EARNED REST AND TO TAKE CARE OF THE SUN LIGHT AVAILABLE IN AN EFFECTIVE WAY.
1 2

Name: La Vecchia Signora

LOCATION: Stockholm

AREA:

COMPLETION YEAR: 2017

CLIENT: La Vecchia Signora

Interior design for restaurant in Södermalm Stockholm with artworks by Sophie Tottie. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5

Name: Residential area, Haninge

LOCATION: Västra Haninge

AREA: 1700 SQM

COMPLETION YEAR: 2017

CLIENT:

PLANNING OF A NEW RESIDENTIAL AREA IN VÄSTRA HANINGE IN THE OUTSKIRTS OF STOCKHOLM. THE SEVEN BUILDINGS CONSISTS OF ONE- AND TWO-ROOM APARTMENTS AND ARE PAINTED IN A VARYING COLOR SPECTRUM TO CREATE A MORE VIBRANT ENVIRONMENT. THE VOLUMES HAVE BEEN ORGANISED TO RECIEVE AS MUCH DAY LIGHT AS POSSIBLE, BUT ALSO TO CREATE A LIVING OUTDOOR AREA.
1 2 3

Name: Villa j and villa p

LOCATION: INGARÖ, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 2 X 200 SQM

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: PRIVATE

1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Villa g and villa l

LOCATION: GLASBERGA, SÖDERTÄLJE, SWEDEN

AREA: 230 / 210 SQM

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: PRIVATE

TWO NEW HOUSES FOR TWO BROTHERS AND THEIR FAMILIES ON NEIGHBORING PLOTS. PROJECT COMPLETED 2013.
1 2 3 4

Name: Basuholmen

LOCATION: BASTUHOLMEN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 35

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT: PRIVATE

1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Villa nordberg

LOCATION: EKERÖ, SWEDEN

AREA: 250 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: PRIVATE

PRIVATE HOUSE IN MÄLAREN ARCHIPELAGO ON TWO STOREYS. THE HOUSE IS CONCEIVED AFTER A CAREFUL ANALYZE OF THE SITE, THE HYBRID FORM DEVELOPS TWO PRIVILEGED VIEWS: ONE ON THE LEFT TOWARDS THE SEA SHIELDING OF THE NEIGHBORING HOUSE, AND ONE TOWARDS THE PLOT AND THE UNBUILT SURROUNDING. THE FLOW OF MOVEMENT INSIDE THE HOUSE IS ONE OF THE FOCUSES IN THE CONCEPTION. THE MAIN CHALLENGE HAS BEEN TO DESIGN A HOUSE WITH CHARACTER STILL FOLLOWING THE STRONG CONSERVATIVE RULES IMPOSED BY THE MUNICIPALITY REGARDING FORM AND SIZE.
1 2 3

Name: Villa sävsjö

LOCATION: SÄVSJÖ, SWEDEN

AREA: 150 SQM

COMPLETION YEAR: ONGOING

CLIENT: PRIVATE

150 SQM. ONE-STOREY PRIVATE HOUSE IN SÄVSJÖ, SMÅLAND. COLLABORATION PROJECT WITH DAVID ELIASSON AND FRIDA ÖSTER.
1 2 3

Name: Europan 9

LOCATION: UPPLANDS VÄSBY

AREA:

COMPLETION YEAR:

CLIENT: UPPLANDS VÄSBY MUNICIPALITY

EUROPAN IS A COMPETITION PROPOSING DIFFERENT SITES THROUGH EUROPE FOR ARCHITECTS UNDER 40 YEARS OLD. WE CHOSE THE UPPLANDS VÄSBY SITE BECAUSE OF THE DYNAMIC GENERATED BY THE RAILWAY GOING THROUGH THE SITE AND BECAUSE OF THE AMBITION OF THE MUNICIPALITY. THE PROGRAM COMBINED A NEW TRAVEL CENTRE, A BUS STATION AND A LARGE AMOUNT OF RESIDENTIAL BUILDINGS (55.000 SQUARE METER CONTAINING 740 UNITS IN OUR PROPOSAL). WE ARTICULATED THE PROJECT AROUND THREE KEY WORDS RHYTHM, FLOW AND DENSITY.
1 2 3 4 5

Name: NATIONALMUSEUM

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: ONGOING PROJECT

CLIENT: NATIONALMUSEUM

THE BUILDING OF THE NATIONAL MUSEUM IN STOCKHOLM IS BEING RENOVATED FOR THE FIRST TIME IN 148 YEARS AND AF-L ARE PROUD BEING A PART OF THIS WORK. AF-L HAS WORKED WITH LAYOUTS FOR SEVERAL OF THE COLLECTIONS, COLOURS OF THE ROOMS AND WALL CASES IN CO-OPERATION WITH CURATORS FROM THE MUSEUM. PHOTOGRAPHER: LINN AHLGREN
1 2 3 4

Name: DOME THEATRE

LOCATION: STOCKHOLM

AREA: 1180 SQM

COMPLETION YEAR: 2017

CLIENT: THE NATIONAL MUSEUM OF SCIENCE AND TECHNOLOGY

PROPOSAL FOR A NEW DOME THEATRE ON BEHALF OF THE NATIONAL MUSEUM OF SCIENCE AND TECHNOLOGY. THE IDEA BEHIND THE DOME IS FOR IT TO BE USED FOR EDUCATIONAL PURPOSES, THEREFORE THE BUILDING IS ORGANISED INTO TWO PARTS. ONE TO PREPARE BEFORE THE SCREENING WITH AN INTRODUCTION OR LECTURE RELATING TO WHAT TO COME. THE SECOND TO HAVE THE POSSIBILITY FOR DISCUSSION AFTERWARDS AND REFLECT ON THE THEME OF THE DAY.
1 2 3

Name: SAINT-CRIC

LOCATION: BORDEAUX, FRANCE

AREA: 220 SQM

COMPLETION YEAR: ONGOING

CLIENT: CHÂTEAU FONTAINE-SAINT-CRIC

ONGOING PROJECT. EXTENSION OF A WINERY IN THE VILLAGE OF SAINT-CRIC, BORDEAUX, FRANCE.
1

Name: GASKLOCKA 1 - SERVER HALL / CONCERT HALL

LOCATION: NORRA DJURGÅRDSSTADEN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 10 000 SQM

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: BAHNHOF AB

STUDY FOR BAHNHOF AB. THE CREATION OF A NEW SERVER HALL AND CONCERT HALL COMBINES A PUBLIC AND A PRIVATE PROGRAM IN FERDINAND BOBERG'S BEAUTIFUL GASHOLDER, GASKLOCKA 1, FROM 1893. THE EXTRERNAL STRUCTURE IS LEFT ENTIRELY UNTOUCHED AND THE NEW PROGRAMS ARE FITTED INSIDE WITH ITS OWN LOADBEARING STRUCTURE. A SLIT IN THE INSERTED STRUCTURE ALLOWS FOR THE FULL DRAMA OF THE HEIGHT, THE EXISTING STRUCTURE AND THE GLAS FLOOR CONCERT HALL AT THE TOP TO BE EXPERIENCED DIRECTLY FROM THE ENTRANCE. PHOTO CREDITS: ROGER SCHEDERIN/WWW.STUDIOLIGHTHOUSE.SE
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: ETT TAK FÖR ALLA

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: STOCKHOLM MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR AN ADAPTABLE SYSTEM OF PAVILIONS, MEANT TO BE USED FOR MANY DIFFERENT TYPES OF PROGRAMS THROUGHOUT THE CITY. THE ROOF IS SEPARATED FROM THE REST OF THE STRUCTURE AND PROVIDES A UNIFIED EXPRESSION AND BASIC SHELTER, ALLOWING FOR THE MODULES UNDERNEATH TO BE VARIED AND OF A SIMPLER NATURE.
1 2 3 4 5 6 7

Name: FLYTTBLOCKEN

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: STOCKHOLM MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR AN ADAPTABLE SYSTEM OF PAVILIONS, MEANT TO BE USED FOR MANY DIFFERENT TYPES OF PROGRAMS THROUGHOUT THE CITY. THE BASIC MODULE IS A FACETED 8 SQM STRUCTURE INSPIRED BY THE HUGE BLOCKS OF STONE THAT WERE MOVED ABOUT BY THE INLAND ICE AND CAN NOW BE FOUND SCATTERED ALL OVER THE SWEDISH LANDSCAPE. THANKS TO THE ASYMMETRICAL FACETS IMMENSE DIVERSITY CAN BE ACHIEVED WHEN SEVERAL MODULES ARE COMBINED INTO A LARGER STRUCTURE, EVEN THOUGH JUST ONE MODULE IS REPEATED AND ROTATED.
1 2 3 4 5 6

Name: FASHION MUSEUM, OMOTESANDO

LOCATION: OMOTESANDO, TOKYO, JAPAN

AREA: 5000 SQM

COMPLETION YEAR: 2010

CLIENT:

COMPETITION ENTRY FOR NEW FASHION MUSEUM IN OMOTESANDO, TOKYO.
1 2 3

Name: BAHNHOF, ROTEBRO

LOCATION: ROTEBRO

AREA: 2800 SQM

COMPLETION YEAR: 2017

CLIENT: BAHNHOF

PROPOSAL FOR A NEW DATA CENTER IN ROTEBRO, OUTSIDE STOCKHOLM, ON BEHALF OF BAHNHOF. THE BUILDING WOULD BE A LANDMARK, WITH ITS HIGH TOWER, SEEN FROM THE COMMUTER TRAINS PASSING THROUGH THE AREA.
1 2 3

Name: HAMN HAV HIMMEL

LOCATION: HUDIKSVALL, SWEDEN

AREA: 6000 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: HUDIKSVALL MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR A NEW SWIMMING POOL, WHICH WOULD BE THE STARTING POINT FOR A NEW RESIDENTIAL AREA ON A FORMER DOCK IN HUDIKSVALL. THE BUILDING CONSISTS OF THREE DISTINCT VOLUMES FORMED ACCORDING TO SPECIFIC FUNCTIONS AND FRAMING SPECIFIC VIEWS. THE TOP VOLUME REACHES A MAGNIFICENT VIEW TOWARDS OPEN WATER.
1 2 3 4 5

Name: HÖRNET

LOCATION: ÄNGELHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2009

CLIENT:

COMPETITION ENTRY FOR NEW PUBLIC BATH IN ÄNGELHOLM
1 2 3 4 5

Name: ASSYRISKA KULTURHUSET

LOCATION: SÖDERTÄLJE, SWEDEN

AREA: 2300 SQM

COMPLETION YEAR:

CLIENT: ASSYRISKA FÖRENINGEN, SÖDERTÄLJE

1 2

Name: Concrete Matters

LOCATION: Stockholm

AREA:

COMPLETION YEAR: 2018

CLIENT: Moderna Museet

1 2 3 4 5 6 7 8 9